Onlangs is Bloominess gestart met het doneren van overgebleven bloemen aan de Voedselbank Aalsmeer. Dit doen wij omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en verspilling tegen willen gaan.

Wanneer er bloemen over zijn na productie, doneren wij deze aan de Voedselbank Aalsmeer. Op donderdag 22 mei 2014 werd de eerste levering door vrijwilligers van de Voedselbank Aalsmeer bij ons opgehaald. Sindsdien geven we wekelijks een flink aantal bossen bloemen aan de voedselbank mee. Soms hebben we zoveel bossen bloemen over dat ook cli├źnten van omliggende voedselbanken verblijd kunnen worden met een boeket.

De bloemen worden als extraatje aan het voedselpakket toegevoegd. Wanneer er ook planten of vaasjes over zijn, geven we deze ook mee aan de voedselbank.

De Stichting Voedselbank Aalsmeer verzorgt voedselhulp voor mensen die deze hulp hard nodig hebben. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren. Onlangs heeft de Voedselbank Aalsmeer een stukje over de samenwerking met Bloominess op hun website www.voedselbankaalsmeer.nl geplaatst.